Saxbo

I Herlev eksisterede der indtil 1968 et særligt værksted, nemlig en hel keramikfabrik ved navn Saxbo. Den markante bygning, opført i 1937, står stadig i dag, men efter værkstedets lukning har den haft forskellige funktioner og anvendes nu som en del af Herlev Rådhus. Saxbo blev grundlagt i 1929 af Nathalie Krebs og Gunnar Nylund og blev fra 1930 videreført af Krebs i Gladsaxe under navnet Saxbo.

Virksomheden fokuserede på at skabe seriefremstillet stentøj af høj teknisk og kunstnerisk kvalitet i funktionalistisk ånd. Målet var at bryde med unikaproduktionen ved at bruge klassisk enkle former, der kunne nemt mangfoldiggøres. Variationen opstod primært gennem Nathalie Krebs’ fine, stoflige glasurer. I 1932 blev kunstneren Eva Stæhr-Nielsen ansat som kunstnerisk medarbejder, og hendes brugsformer satte især præg på produktionen fra 1937 indtil virksomhedens ophør i 1968, hvor produktionen foregik i Herlev.

Efter virksomhedens ophør fungerede Saxbo som ungdomsklub med talrige disco fester og det var et af de unges favoritsteder at hænge ud.

13.03.1970 spillede Ache på Saxbo og Day of Phoenix (Cy Nicklin, Karsten Lyng, Henrik Friis, Jess Stæhr) spillede der i 1968/69.

Spinnin Jenny bestod af fire Herlevknægte fra Ålbrogård-kvarteret. Stig Løcke (guitar), Mogens Johansen (Hammondorgel), Carsten Munch (trommer) og Arne Jacobsen (bas). Senere udvidede de med nok en guitarist, Claus Nielsen fra Ordrup. De spillede også til fest i Saxbo.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Funktionen kan ikke udføres.