Ishockey DM 1984

Oprindeligt gik klubben under navnene Herlev Eagles og senere Hornets indtil sæsonen 2005-2006. Deres mest betydningsfulde triumf kom i 1984, da de vandt det danske mesterskab.

Historien om Herlev Ishockey Klub begynder i 1968, da Torben With, Jørgen Raae og Poul Andersen etablerede klubben. I starten trænede klubben i Rødovre Skøjtehal, men i 1977 fik de deres egen skøjtehal i Herlev. Torben, der tidligere havde boet i Toronto, Canada, var inspireret af den nordamerikanske ishockeysport, og hans passion drev ham til at engagere sig i ishockeyen i Herlev.

Efter en periode med lederskab skiftede klubben hænder, og Dion “Skipper” Christiansen samt Hjalmar Christiansen, far til Bjarne Christiansen, trådte til som centrale figurer i klubben. Det var under Hjalmar Christiansens formandskab, at klubben oplevede sin mesterskabssejr i 1984. Denne sejr blev muliggjort af den legendariske træner Richard David samt den dynamiske spillerduo, Frank Barth og Dana Barbin, der arbejdede sammen som et uovervindeligt hold.

Essensen af Herlevs gennembrud i dansk ishockey ligger i den legendariske træner Richard Davids beslutning om at hente de talentfulde nordamerikanske spillere Dana Barbin og Frank Barth til holdet. Trods deres overkvalifikation i 2. division bar de Herlev frem til oprykningsfinalen mod Esbjerg i 1982, hvor de sikrede oprykning til 1. division. Barth og Barbin dominerede 1. division, og med tilføjelsen af spillere som Michael Faber og Jan Larsen skabte de en stærk formation. Deres samarbejde og målscoringsevner førte Herlev til sejr i semifinalen mod rivalerne fra Rødovre, og til sidst sikrede de guldet med en 2-1-sejr i finalen mod Aalborg. Denne triumf markerede en historisk sejr for Herlev i dansk ishockey, med Barth og Barbin som centrale skikkelser i holdets succes.

Frank Barth, Michael Faber samt Dana Barbin

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

error: Funktionen kan ikke udføres.